För dig som medlem

GK-plus

En årsavgift – spel på 10 banor

Ditt fullvärdiga medlemskap (maxmedlem eller 18-hålsbanan) ger spel på 10 golfanläggningar. Inget annat medlemskap inom golfen ger så mycket för pengarna.

Du spelar fritt 10 gånger per klubb 1 maj – 31 oktober*
*Vardagar, alla tider.
*Lördagar, söndagar och helgdagar, från kl 13:00

En fantastisk medlemsförmån för dig som är passionerad golfspelare! Vid tävling på annan GKplus-anläggning än hemmaklubben skall tävlingsgreenfee alltid erläggas (undantaget GKplus Tour). För aktuell tävlingsgreenfee kontakta respektive golfklubb.

Burvik GK
Friiberghs GK
Grönlund GK
Hallstavik GK
Roslagens GK
Trosa GK
Vassunda GK
Ängsö GK
Åkersberga GK
Torshälla GK

Friskvård

Golfspel är godkänt som skattefri friskvårdsförmån.

Även golf räknas nu som ”motion eller friskvård av enklare slag”, vilket är grundregeln för friskvårdsbidrag. Därmed kan anställda som har friskvårdsbidrag via sin arbetsgivare använda det för i princip all form av golfspel och träning. Som kvitto till din arbetsgivare kan du använda vårt fakturaunderlag tillsammans med kvittensen på den betalorder du fått från din bank. Skulle du behöva mer än så kontakta kansliet så kan vi skriva ett intyg på erlagd avgift.

Det maximala skattefria beloppet är 5 000 kronor per år. Det är dock arbetsgivaren som bestämmer beloppet för sin arbetsplats, som därmed kan vara lägre än maxbeloppet. Det är också arbetsgivaren som beslutar om de godkänner golf (eller andra aktiviteter) som friskvårdsförmån. En förutsättning är att all personal inom organisationen/företaget erbjuds förmånen, det vill säga möjligheten att spela eller lära sig spela golf.

Godkända skattefria friskvårdsaktiviteter inom golf:

Spelavgift (årlig avgift för golfspel, exklusive medlemsavgift). Årsavgiften på Roslagens GK Norrtälje är uppdelad i en spelavgift (avdragsgill) och en medlemsavgift (ej avdragsgill).
Greenfeeavgifter (under 1 000 kr per tillfälle)
Egen träning på drivingrange
Golfträning, t.ex. nybörjarkurser, golfkurser, golflektioner (under 1 000 kr per tillfälle) och rådgivning i kost- och motionsfrågor
Golfklubbor och annan utrustning är inte avdragsgill, inte heller deltagaravgift i golftävlingar.

golf.se kan du läsa mer om Friskvårdsbidraget och vad som gäller för golfsporten.