Footgolf

Footgolf är en rolig och fartfylld idrott som går ut på att sparka en fotboll från utslagsplats till hål på så få tillslag som möjligt. En perfekt kombination av golf och fotboll med fokus på strategi, enkla regler, glädje och kamratskap.

Spelet följer i stort golfens regler, men med en större boll och en större hålkopp. Vattenhinder och out of bounds utgör normala hinder. En footgolfbana består helst av 9 eller 18 hål med par 3–5, hål längder mellan 50 och 200 meter och hålkoppar med 53 centimeter i diameter.
Utrustning

Den enda utrustning som krävs är en fotboll i storlek 5. När det gäller klädsel finns inga krav, men många footgolf spelare bär fotbollskläder – tröja, shorts och strumpor. Golfskor utan dubbar/spikar, grusfotbollsskor eller vanliga gymnastikskor rekommenderas. Fotbollsskor med dobbar är förbjudna.

Kort om Footgolf

Footgolf är en idrott för alla med fokus på strategi, enkla regler, glädje och kamratskap. Sporten kombinerar golf och fotboll och går ut på att sparka en fotboll från utslagsplats till hål på så få tillslag som möjligt. För att vara med i Footgolf-SM finns inga särskilda krav på förkunskaper utöver kännedom om tävlingsbestämmelser och regler.

Spel alla dagar efter klockan 13:00 på 12-hålsbanan, bollränna.
Inga fotbollsskor med dobbar får användas, ingen ansats i bunkrar eller på greener.
Max 4 personer i samma boll, släpp igenom bakomvarande boll om dom spelar snabbare.
Visa hänsyn till alla på banan.
Gula teemarkeringar står för lång bana
Röda för kort bana.
Spela mot svart flagga (står oftast i bakkant på golfgreenen)
Fotboll medtages.

1 varvÅrsmedlemskap
Över 18 år140 kr1850 kr
16-18 år100 kr1400 kr
9-15 år i målsmans sällskap60 kr1000 kr
Under 8 år i målsmans sällskapGratisGratis
Medlem på 12-hålsbananGratisGratis